Fylkeskommunen støtter fortsatt jernbanen mellom Rovaniemi og Kirkenes

  • 8. mai 2019

Tirsdag denne uken vedtok fylkesutvalget i Finnmark Fylkeskommune enstemmig at jernbane-rapporten fra finsk-norsk arbeidsgruppe har hatt «en passiv og lite framtidsrettet og visjonær tilnærming». Fylkeskommunen vedtok også å fortsette jobben for utvikling av den Arktiske Jernbane.

I følge saksprotokoll Uttalelse til «Rapport Arctic Railway fra finsk- og norsk arbeidsgruppe fra Finnmark Fylkeskommune, ble det enstemmig vedtatt at de fortsatt har jernbanestrekningen som strategisk mål og at de oppfordrer nasjonale myndigheter til å ta en mer aktiv rolle i utviklingen.

Vedtaket ser også jernbanen i sammenheng med utvikling av stamnetterminalen i Sør-Varanger, og uttrykker at man bør utrede hvilke kommersielle og globale fordeler kommunens geografiske logistikkfortrinn har.

 

Du kan lese hele vedtaket på FFK sin nettsider her.

LIGNENDE

Fant ikke noen innlegg.