Avtale om planlegging og utvikling av den “Arktiske jernbane»

  • 9. mai 2019

Det finske selskapet Finest Bay Area Development Oy fra Helsinki har signert en intensjonsavtale sammen Sør-Varanger Utvikling AS fra Kirkenes om planlegging og utvikling av den Arktiske jernbane.

 

Partene har forpliktet seg til å undersøke hvordan den Arktiske jernbanen kan bli implementert. I undersøkelsene vil de se spesielt på konsekvensene for miljø, samfunn og økonomi. Samarbeidspartnerne ønsker å ta hensyn til alle interessenter, og etablere datterselskaper både i Finland og i Norge.

 

Sammen skal partene også etablere programmer for å fremme entreprenørskap, utdanning og industriell utvikling i Nord-Finland og Sør-Varanger. Finest Bay Area Development Oy og Sør-Varanger Utvikling AS ønsker tilrettelegge og bygge moment i utviklingen av den Nordøstpassasjen ved å tilby moderne jernbanetilgang fra Finland til en storhavn i Kirkenes.

 

«Vi er veldig fornøyde med forhandlingene og samarbeidet. Sør-Varanger Utvikling investerer betydelig i utvikling i å tilrettelegge for utvikling i Nord-Norge og utviklingen av Nordøstpassasjen» sier Kustaa Valtonen fra Finest Bay Area Development.

 

«Våre målsetninger er å planlegge prosjektet og utarbeide en operativ modell som utløser internasjonal finansiering for den Arktiske jernbanen. Den Arktiske jernbanen knytter Finland til Nordøstpassasjen. Vi vil gi en raskere handelsrute mellom Asia og europeiske markeder»  sier Valtonen.

 

”Dette er viktig initiativ. Framgangsmåten vil være den samme som vi bruker på Tallintunnellen, og vi skal utforske alle alternativer sammen med samtlige interessenter. Samarbeidet vårt med Sør-Varanger har allerede startet. Et godt eksempel på dette er ICE-festivalen i Kirkenes som går i slutten av mai. Der vil det delta en delegasjon av med finske start-ups» sier Peter Vesterbacka.

 

Finest Bay Are Development Oy er et utviklingsselskap laget for å bygge store infrastrukturprosjekt. Deres største prosjekt i dag er planleggingen og utviklingen av en tunell mellom Helsinki og Tallin, og de fire stasjonene knyttet til dette. Prosjektet ble startet sommeren 2016 basert på et ønske om å skape økonomisk vekst for regionen.

 

«Det er helt naturlig for oss å samarbeide med partnere som er så fleksible, involverende og tilpasningsdyktige som Finestbay Area Development Oy. De har en stor kapasitet, og viser «sisu» og gjennomføringsevne. Sammen vil vi klare å løfte dette prosjektet til nye høyder og bygge et unikt moment. Dette er en stor dag for både Norge og Finland, og en spesielt god dag for byene Helsinki, Rovaniemi og Kirkenes», sier Kenneth Stålsett, daglig leder i Sør-Varanger Utvikling AS.

 

Sør-Varanger Utvikling AS er et datterselskap eid av Sør-Varanger kommune, og jobber for innovasjon, entreprenørskap, vekst og økonomisk utvikling i regionen.

 

 

More information:

 

Peter Vesterbacka        Kustaa Valtonen

 

Finest Bay Area Development Oy

Tallberginkatu 1 C 135, 00180 Helsinki

Email info@finestbayarea.online

Tel. +358 50 4155300

Website: www.finestbayarea.online

 

Kenneth Stålsett, Daglig leder

 

Sør-Varanger Utvikling AS

Kielland Torkildsens gate 1, 9900 Kirkenes

Email Kenneth@svu.as

tel. + 47 95822236

Website: www.kirkenes.no

LIGNENDE

Fant ikke noen innlegg.